Top

Trends en tips

Trends en TipsHeren sieraden worden steeds populairder  

In de afgelopen jaren is de verkoop van herensieraden met 20% gestegen. In het verleden droegen mannen alleen manchetknopen, dasspelden en een trouw- of zegelring  maar tegenwoordig dragen mannen een verscheidenheid aan soorten sieraden. Heren willen echter geen dames sieraden, maar unieke sieraden die bij hun sterke eigenschappen passen. Heren willen ook duurzame producten. Om te voldoen aan de eisen van duurzame en mannelijke eigenschappen, gebruikt de sieradenindustrie 3 belangrijke materialen: roestvrij staal, titanium en leer. De heren amuletten zijn vervaardigd uit pewter (engeltjestin). De term engeltjestin wordt vaak samenvattend gebruikt voor alle sier- en gebruikstin waarop een tinmerk met een engeltje staat. Deze voorwerpen werden meestal gemaakt door het tin te gieten.
 

Roestvast staal (RVS of Stainless Steel) is relatief hard en duurzaam. Het is zilverachtig van kleur en zonder vlekken, corrosie of roest zoals veel andere staalsoorten. Het wordt meestal gebruikt voor modesieraden in plaats van fijne, high-end sieraden. Heren armbanden, kettingen en ringen zijn meestal gemaakt van roestvrij staal. Logisch dat RVS sieraden dé trend op het gebied van heren sieraden is. Bij Heren Armband kunt u kiezen uit de mooiste RVS heren armbanden.
 

Titanium is een kleurencombinatie van zilver, grijs en wit. Het wordt beschouwd als het hardste natuurlijke metaal in de wereld, veel sterker dan materialen zoals goud, zilver en platina. Een van de toegevoegde voordelen van titanium is dat het extreem lichtgewicht is. Het is ook 100% hypoallergeen en corrosie vrij. Titanium is uitgegroeid tot een populaire metaal voor heren trouwringen.
 

Sieraden die op dit moment veel gekocht worden door mannen zijn RVS en leren armbanden in alle soorten en maten die vaak geassocieerd worden met avontuur en vrijheid.
 

Ringen worden ook veel door mannen besteld. Hier zijn vaak de redelijk eenvoudige ringen het meest gewild. Geen stenen of iets dergelijks, gewoon simpel staal met eventueel een tribal opdruk. Tot slot zijn de koordkettingen met stalen hangers zoals militaire tags ook nog erg populair.

Momenteel heeft Heren Armband ook hele mooie RVS heren ringen in het assortiment.