Top

Ruil-en retourprocedure

Herroepingsrecht

In het kader van de Wet Kopen op Afstand heeft de consument bij het doen van aankopen via internet recht op een "afkoelingsperiode" van 14 dagen na aflevering van het artikel/product. Binnen deze periode mag een artikel/product worden teruggestuurd zonder opgaaf van reden.

Gebruik maken van het herroepingsrecht is wettelijk aan een aantal regels verbonden.

Zo moet tijdens deze termijn de consument zorgvuldig omgaan met het artikel/product en de verpakking. Hij/zij zal het artikel/product slechts in die mate uitpakken of gebruiken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of hij/zij het artikel/product wenst te behouden. Indien hij/zij van zijn/haar herroepingsrecht gebruik maakt, zal hij/zij het artikel/product met alle geleverde toebehoren in de originele staat en verpakking aan Heren-Armband.nl retourneren. Artikelen/producten die beschadigd, incompleet of voor langere tijd gebruikt/gedragen zijn, komen niet voor retour sturen in aanmerking. De kosten en het risico van het retourneren zijn voor rekening van de consument. Heren-Armband.nl is verplicht om binnen 30 dagen het bedrag terug te betalen dat reeds door de consument betaald is.
 
Let op! Op maat gemaakte artikelen mogen NIET geretourneerd worden. Wij maken een uitzondering op de XY Jewelry collectie.
Armbanden van het merk NAPSOE en Terra Genova mag je alleen in de polsmaten 19 cm en 20 cm retour sturen.

Ruil- en retourprocedure

Als je een artikel retour wilt sturen kan dat mits het artikel ongedragen en niet vermaakt of beschadigd is. Het dient dus volledig in de originele staat te zijn, inclusief verpakking (niet bedoeld de luchtkussen envelop voor verzending).

Armbanden die speciaal voor jou op maat gemaakt zijn, kun je niet retour sturen.
Meet je polsmaat dus nauwkeurig met een meetlint op.

 

De ruilings- of retourtermijn is veertien dagen vanaf datum levering. Wanneer je gebruik wenst te maken van het herroepingsrecht, dien je dat eerst aan te kondigen door het "Herroeping formulier" volledig in te vullen en te versturen. (Zie onderaan deze pagina). Je ontvangt hiervan géén bevestiging. Wij maken hier notitie van. Je hoeft dus niet te wachten met retour sturen.

Daarna kun je het >retourformulier< downloaden.  Dit formulier print je uit en vul je volledig in. Het ruil- en retourformulier voeg je bij de retourzending. Je blijft verantwoordelijk voor deze zending tot op het moment dat het bij Heren Armband ontvangen is. Je ontvangt van ons dan ook een ontvangstbevestiging van jouw pakje. 
De verzendkosten voor het retourneren zijn voor je eigen rekening. Als je het pakje onvoldoende of niet frankeert, zullen wij die kosten verrekenen met de retourbetaling.


Let op! Wanneer de ruilingstermijn van 14 dagen is verstreken en je stuurt een artikel toch retour, dan nemen wij die retour NIET in behandeling. 

*De verzendoptie "brievenbuspakje" (Je pakje volgen met een track & trace nummer) is een dienst. Bij volledige retournering van je bestelling ontvang je die kosten niet retour. De normaal betaalde verzendkosten ontvang je wel retour mits de gehele bestelling retour gestuurd wordt. Wanneer je een deel van de bestelling behoudt, worden de eventueel betaalde verzendkosten niet terugbetaald.

 

Retour

Het volledige aankoopbedrag van het artikel storten wij terug op je rekening. NB: Wanneer je via PayPal met je creditcard hebt betaald, kan het tot 30 dagen duren voordat de retourbetaling zichtbaar is op de creditcardafschrift. In alle andere gevallen duurt het slecht enkele dagen. 
 

Ruiling
- Wanneer het een ruiling betreft van hetzelfde aankoopbedrag, berekenen wij geen kosten.
- Wanneer het een ruiling betreft voor een artikel met een lager aankoopbedrag, storten wij het verschil in aankoopbedrag terug op je rekening.
- Wanneer het een ruiling betreft voor een artikel met een hoger aankoopbedrag, dien je het verschil in aankoopbedrag eerst te voldoen.

Na ontvangst van je pakje en eventuele financiële afwikkeling, sturen wij het gewenste artikel naar je toe op de gebruikelijke manier.

Stap voor stap:

  1. Vul onderstaand formulier in en klik op verstuur. Je ontvangt hiervan géén bevestiging.
  2. Je kunt het ruil- en retourformulier in pdf-formaat downloaden vanaf de website. Volg daarvoor de link "retourformulier" (zie hierboven).
  3. Print het retourformulier wat je zelf hebt gedownload. Mocht dat niet lukken dan kun je ons mailen en vragen om het ruil- en retourformulier. Een mailtje met het juiste formulier ontvang je binnen 24 uur na jouw verzoek. Als je printer stuk is kun je alle informatie op een A4 schrijven en meesturen. Zorg dan wel dat je geen belangrijke info vergeet en dat het goed leesbaar is. 
  4. Vul het retourformulier volledig in.
  5. Maak je pakje verzendklaar (gebruik daarvoor een deugdelijke verzendverpakking, een papieren envelop voor brieven is dat niet).
  6. Voeg het retourformulier in het pakketje toe.

Aangezien je zelf verantwoordelijk bent voor het pakketje totdat wij het in ontvangst hebben genomen, kies je zelf voor de verzendmethode. Wil je geen risico nemen, kies dan voor “Track & Trace” van PostNL. De kosten hiervan bedragen € 6,95. Tegenwoordig kun je ook gebruik maken van "Brievenbuspakje". De kosten daarvan zijn € 3,95. Zo kun je het pakketje volgen en zien wanneer wij het ontvangen hebben. Met DHLforYOU kun je het pakje ook volgen.

Je krijgt van ons een ontvangstbevestiging via je mail.
Afhankelijk van de situatie ontvang je het aankoopbedrag retour, betaal je bij of ontvang je het verschil retour.  (zie Ruiling)

Als je een ander artikel wenst,  sturen wij dat/die artikel(en) naar je toe op de gebruikelijke manier.
 
 
Wil je wat ruilen of retour sturen, gebruik dan onderstaand formulier en download ook het ruil- en retourformulier in groen geschreven op deze pagina om mee te sturen met je retourzending.
 
 

Aan:
Heren Armband
Jakob Brasserstraat 25
4361AV Westkapelle
heren-armband@xydon.nl

Van:
@
Retouren:
Ik zou graag onze overeenkomst herroepen betreffende het/de volgende artikel(en):
Feedback:
Help onze service te verbeteren door een reden te geven. Dit is niet verplicht.