Top

De webwinkel is momenteel niet bereikbaar

BBBRASIL Personal Hamsa Big

  • BBBRASIL Personal Hamsa Big
  • BBBRASIL Personal Hamsa Big
6,95
per stuk
Deze variant (maat/kleur) is momenteel uitverkocht


BBBRASIL Personal Hamsa Big

Deze personal van BBBRASIL is naast het Hamsa handje ook voorzien van het welbekende BBBRASIL amuletje. De personal is uitgevoerd in edel staal (rvs) evenals het karabijn slotje wat eraan zit.

Dit Hamsa symbool vindt zijn oorsprong in het Midden Oosten.

Er zijn veel verschillende vormen van handen maar de meesten hebben gemeen dat ze geluk symboliseren. Daar is Fatima's hand ofwel de Hamsa hand en ook een variant waarop de lijnen van de handpalmen te volgen zijn welke ieder aangeduid worden met een astrologisch symbool.

In het oude Babylon werd de hand toegedacht  aan de godin Venus en door de moslims aan Fatima. De joden noemen het de Hamsa hand. Hamsa betekent eigenlijk niet veel anders dan 'vijf'. De betekenis van het symbool is eenvoudig. Een open hand is sowieso een universeel teken voor vrede aangezien er niets in verborgen zit. De bedoelingen zijn rein.

Ook is Hamsa het gebaar van bescherming en afweren. Sommigen geloven ook dat wanneer je dit amulet draagt, je het geluk in je hand kunt dragen.

Een symbool is een teken waarbij geen natuurlijke relatie bestaat tussen de representatie van het teken en de betekenis die het wordt toegekend.

Een symbool is dus een betekenis drager. Het heeft enerzijds een vorm of representatie, en anderzijds een betekenis. 

Het woord ‘symbool’ heeft zijn oorsprong in het Griekse zelfstandige naamwoord ‘symbolon’ of ‘sumbolon’, dat teken, kenteken of herkenningsteken betekent, en het werkwoord ‘symballoo’, dat ontmoeten, bijeenbrengen of vergelijken betekent. (Bron: Wikipedia)

Haak je Personal(s) aan je ketting, je armband, je tas of je sleutelbos. Succes gegarandeerd!Maten en gewicht van BBBRASIL Personal Hamsa Big
Lengte: 3,2 cm
Breedte: 2,4 cm
Totale lengte incl. slotje: 5,3 cm
Gewicht: 6 gram


Stuur naar een vriend(in)
@
@
Generating captcha code