Top

BBBRASIL Personal Elephant Big

  • BBBRASIL Personal Elephant Big
6,95
per stuk
Deze variant (maat/kleur) is momenteel uitverkocht


BBBRASIL Personal Elephant Big

Deze personal van BBBRASIL is naast het olifantje ook voorzien van het welbekende BBBRASIL amuletje. De personal is uitgevoerd in metaal evenals het karabijn slotje wat eraan zit.

Over het algemeen staat de olifant symbool voor kracht, trouw, goede herinnering, geduld, verstandigheid en huwelijkstrouw.
 
In het hindoeïsme speelt de olifant een vooraanstaande rol. De olifant is er het symbool van de kracht van de heilige wijsheid, van verstandigheid, van koninklijke waardigheid en onoverwinnelijke macht. Daarnaast staat hij symbool voor lang of eeuwig leven, onsterflijkheid en de overwinning op de dood. Er zijn meerdere goden met olifanten verbonden. Ganesha, de god van de schrijfkunst en de wijsheid, wordt afgebeeld met een olifantenkop. Indra, de behoeder van het oosten, rijdt op een witte olifant, en de hele wereld wordt gedragen door olifanten.
 
In het Boeddhisme is de olifant heilig, omdat het een witte olifant was die de geboorte van de Boeddha aankondigde. De olifant symboliseert geduld, liefde en goedheid.
 
Bij de Chinezen staat de olifant voor scherpzinnig verstand, energie en oppermacht.
 
Bij de Grieken en Romeinen is de olifant een attribuut van de god Mercurius, en verbeeldt intelligentie.
 
Bij de christenen komt hij weinig voor, maar waar dat wel het geval is, ziet men er een beeld van Christus in, die met zijn voeten de vijandige slang van de duivel vertrapt. In middeleeuwse geschriften geldt hij ook als zinnebeeld van de kuisheid, omdat men meende dat hij zich gedurende de twee jaar dat het wijfje een jong in haar schoot draagt, afziet van geslachtsverkeer.

Een symbool is een teken waarbij geen natuurlijke relatie bestaat tussen de representatie van het teken en de betekenis die het wordt toegekend.

Een symbool is dus een betekenis drager. Het heeft enerzijds een vorm of representatie, en anderzijds een betekenis. 

Het woord ‘symbool’ heeft zijn oorsprong in het Griekse zelfstandige naamwoord ‘symbolon’ of ‘sumbolon’, dat teken, kenteken of herkenningsteken betekent, en het werkwoord ‘symballoo’, dat ontmoeten, bijeenbrengen of vergelijken betekent. (Bron: Wikipedia)


Haak je Personal(s) aan je ketting, je armband, je tas of je sleutelbos. Succes gegarandeerd!

Maten en gewicht van BBBRASIL heren Personal Elephant Big
Lengte: 1,9 cm
Breedte: 2,6 cm
Totale lengte incl. slotje: 4,2 cm
Gewicht: 5 gram


Stuur naar een vriend(in)
@
@
Generating captcha code